Een marktplaats goedkoop maken

U kunt met een eigen advertentie website tegen een bepaald bedrag aanbieden om advertenties bovenaan te laten staan. Uit welke opties men kan kiezen, dat kunt u eenvoudig instellen in de beheeromgeving. Zo kunt u via de website Start uw eigen advertentie website een goed script voor advertentie website maken vinden. Het script waarover in het artikel wordt gesproken, is geschreven in PHP. Heeft u beheerrechten dan kunt u daarmee ook op dezelfde omgeving inloggen. Met een beheerdersaccount kunt u na de installatie toegang krijgen tot het beheerpaneel. Diverse betaalgateways worden ondersteund. Zo kunt u de betaalprovider kiezen die uw voorkeur heeft. Zo kunt u daar de tarieven voor advertentieplaatsing eenvoudig invoeren.

Het is een peuleschil voor adverteerders om zich te registreren op uw eigen marktplaats. Hiervoor is een aanmeldformulier aanwezig. Na het invullen hiervan wordt een account aangemaakt. Dit account kan gebruikt worden voor het aanmaken en wijzigen van advertenties. Wanneer er een advertentie is geplaatst, kunnen bezoekers reageren via een bij de advertentie getoond formulier. Per rubriek kunnen relevante metagegevens worden ingesteld. Daarnaast kan per dochterpagina een korte omschrijving voor de zoekmachines worden opgegeven. De betaalproviders DigiWallet en Mollie zijn zeer eenvoudig te koppelen aan het script. U kunt zo kiezen voor de payment gateway die uw voorkeur geniet.

Er moet wel een database op uw webhosting aangemaakt kunnen worden. Met uw beheeraccount kunt u ook op de beheeromgeving inloggen. U kunt onder andere het aantal afbeeldingen instellen op de beschikbare schijfruimte. De betaalproviders DigiWallet en Mollie zijn zeer eenvoudig te koppelen aan het script. Zo kunt u de betaalprovider kiezen die uw voorkeur heeft. De prijs voor het plaatsen van een advertentie kunt u bijvoorbeeld met uw beheeraccount instellen.
Free Web Hosting