Een marktplaats maken

Er zijn verschillende CMS scripts waarmee u een bepaald type site kunt maken. U kunt bijvoorbeeld met een marktplaats PHP script een eigen advertentie website in elkaar zetten. Die advertentie website kunt u via de beheeromgeving erg eenvoudig beheren. Het beheerpaneel wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het aanpassen van het kleurschema. Meer informatie over het script is te vinden op https://vrolijkinternetservices.nl/product/marktplaats-script/. Met een FTP programma zet u de bestanden makkelijk over naar de webserver. De eerste keer dat u de site bezoekt wordt het installatieprogramma gestart. Wanneer u bezig bent met de installatie, is er de mogelijkheid om de meta gegevens van de website in te vullen. Bijvoorbeeld de gegevens van de database kunt u invullen in de installatieschermen.

Wat fijn aan het advertentie script is, is dat u geen HTML of CSS codes hoeft te typen. U kunt uw content invoeren als platte tekst, eventueel hier en daar de tekstgrootte wijzigen op een toegankelijke wijze. Op deze wijze kunt u zonder verstand van de techniek toch een website maken die professioneel oogt. Het is ook mogelijk om producten van andere bedrijven aan te bieden als u dat wilt. Het is mogelijk om verschillende formaten van een affiliate feed in te lezen. Via een ingelezen feed is het heel makkelijk om geld te verdienen aan de producten van andere partijen.

Als u een marktplaats CMS systeem gebruikt voor het beheer van uw website, is het niet nodig om technische kennis te bezitten. Aanpassingen zijn via het beheerpaneel uiterst eenvoudig door te voeren. De verschillende onderdelen van uw website hebben hun eigen beheerscherm. Zo weet u na enige tijd in welk specifieke scherm u moet zijn voor het doorvoeren van een bepaalde aanpassing.
Free Web Hosting