Site hulpmiddelen

Er is nauwelijks verstand van de techniek nodig voor het gebruik van een CMS pakket. Het is niet nodig om een programmeur te zijn voor het bouwen van uw eigen site. En de kennis over het gebruik van een CMS is altijd handig. In de vrije uren kunt u bijvoorbeeld bijverdienen door het onderhoud van websites doen. Kennis over CMS systemen is dus niet alleen voor uw eigen sites handig.

De pagina bevat veel informatie over CMS systemen. U leest op die pagina meer over de verschillende mogelijkheden die u met een CMS pakket krijgt. Het is nauwelijks nodig om iets te weten over het maken van websites. In het beheerpaneel kunt u de verschillende onderdelen van uw website wijzigen. De inloggegevens van uw beheerdersaccount kunt u zelf instellen tijdens de installatie van het CMS systeem. Een afzonderlijk installatiescript ondersteunt u daarbij.

Op diverse vlakken biedt een CMS pakket voordelen. Mogelijk wilt u in teamverband werken aan de website. Samen aan de zakelijke website werken is prima te doen met een CMS systeem. Beheerrechten kunnen aan verschillende accounts worden toegewezen. Via het inlogpanel kan eenvoudig een vergeten wachtwoord worden hersteld. Wat ook handig aan een CMS pakket is, is dat er vaak al een paar layouts zijn meegeleverd. Binnen de gekozen opmaak kunt u dan bijvoorbeeld eenvoudig de kleuren wijzigen. Na het kiezen van een layout kunt u aan de content werken. Het toevoegen van een klantenoverzicht is daarbij ook heel gemakkelijk te doen. Via een CMS kunt u tevens de diverse formulieren op uw website aanpassen. De velden zijn gemakkelijk in te richten.

Goed gevonden worden in de zoekmachines is ook fijn. Een CMS systeem zal er ook voor zorgen dat relevante zoekwoorden op de juiste manier aan de zoekmachines worden doorgegeven. U hoeft de zoekwoorden alleen op te geven. Het feitelijke doorgeven aan de zoekmachines doet het CMS pakket voor u.
Free Web Hosting