Wat is een CMS systeem

CMS pakketten zijn ontwikkeld om het u gemakkelijk te maken om beheerderstaken op uw site uit te voeren. Een CMS systeem zorgt ervoor dat ook mensen met minder verstand van de techniek een website op touw kunnen zetten. Men heeft het beheerdersgedeelte vaak expres heel eenvoudig in het gebruik gemaakt. Vaak voldoet het goedkoopste webhosting pakket al om een CMS programma te kunnen draaien. Zorg wel dat u een pakket kiest waarbij een database kan worden aangemaakt en gebruikt. Een flink aantal CMS systemen heeft namelijk een database nodig voor het correct functioneren. Dit aanmaken van een database is een actie die u zelf meestal moet uitvoeren. De databasetabellen zelf worden vaak door het installatieprogramma aangemaakt.

Over CMS software zult u online veel informatie kunnen vinden. Het artikel Startpagina script bevat bijvoorbeeld goede informatie over CMS systemen. Er is een installatie van CMS software nodig. Daarna kunt u het gebruiken. Er is vaak een installatieprogramma beschikbaar welke u hierbij kan helpen. Nadat de installatie is voltooid kunt u inloggen op de beheeromgeving en de website beheren. Toegang tot de beheeromgeving wordt door het systeem verschaft na het opgeven van de juiste gebruikersnaam en het wachtwoord. Tijdens de installatie heeft u de mogelijkheid om deze inloggegevens zelf in te stellen.

Met een CMS pakket kunt u aanpassingen verrichten op uw website zonder dat u iets over de techniek hoeft te weten. Meestal worden er een paar thema’s meegeleverd met het CMS pakket. Zodat u een opmaak kunt kiezen. Veel thema’s bieden vervolgens de mogelijkheid om een variatie te kiezen op de globale opmaak.
Free Web Hosting