Afkorting CMS

In de tijd dat software voor websitebeheer nog niet bestond, paste men de HTML bestanden op de server aan voor wijzigingen op de website. Tegenwoordig doet men websitebeheer over het algemeen anders. Er zijn tegenwoordig voldoende CMS systemen waarmee u uit de voeten kunt. Een CMS systeem voegt meestal een beheergedeelte toe aan uw site. U dient uw gebruikersnaam en wachtwoord op te geven om toegang tot dit afgeschermde deel te krijgen. Veel content kunt u zonder opmaak invoeren in het CMS programma. Het CMS systeem zorgt dan dat het in de juiste opmaak verschijnt op de site.

Er is niet veel technische kennis nodig voor het gebruik van een CMS pakket. Bijzaken die het gevolg zijn van techniek, daar hoeft u niet naar te kijken. U kunt best even bezig zijn met het maken van uitstekende content. Het bezighouden met technische randzaken is dan zonde. Door ook met de techniek bezig te moeten zijn loopt u vertraging op.

Er wordt online veel gezegd en geschreven over CMS pakketten. Een voorbeeld van een artikel over CMS systemen is Betekenis CMS. Met een CMS systeem is het aanpassen van bestanden op de server niet nodig bij een wijziging aan de site. Ook voor het toevoegen van afbeeldingen hoeft u geen FTP meer te gebruiken. Dat kan dan via het beheergedeelte van uw site.

Voor veel CMS pakketten is het noodzakelijk dat u een database aanmaakt. Bewaar de inloggegevens van de database die u aanmaakt goed. Het installatieprogramma van het CMS systeem zal om deze gegevens vragen.
Free Web Hosting