Bouw je eigen startpagina

Er is geen technische kennis nodig voor het maken van een startpagina. Allereerst is het mogelijk om op diverse websites een gratis dochterpagina aan te maken. Doorgaans kunt u zich via een formulier aanmelden. Er staat vaak op de homepage een link naartoe. Registratie van een dochterpagina is tijdens het invullen vaak al mogelijk. Anders na de registratie.

Vaak ziet u op de startpagina een aantal kolommen waarin zich de rubrieken bevinden. Meestal mag u kiezen in welke kolom u een nieuwe rubriek wilt plaatsen. Een rubriek wordt ook wel categorie genoemd. Een stuk tekst plaatsen is soms toegestaan. Dit dient u dan wel in een rubriek te plaatsen. Soms is er sprake van een quotum: een minimum aantal links is dan nodig om de startpagina zichtbaar te maken.

Het plaatsen van een Adsense advertentieblokje is soms toegestaan. Er dient een stukje JavaScript code te worden geplaatst voor Google Adsense. Na plaatsing worden er advertenties zichtbaar op de startpagina. De kliks op een advertentie worden bijgehouden: u verdient bij iedere klik een aantal cent tot enkele euro’s. Heeft u 70 euro bij elkaar gespaard, dan wordt u uitbetaald.

Uiteraard kunt u ook links naar uw eigen sites plaatsen. Ook zijn er voldoende mensen die willen betalen voor een link op uw startpagina. Plaats echter niet te vaak betaalde links. Zoekmachines zien liever links die geplaatst zijn omdat de website erachter waardevol is. U kunt strafpunten van Google krijgen wanneer er sprake is van veel betaalde links.

Een alternatief voor een startpagina op andermans website, is zelf een startpagina website aanmaken. Echt heel lastig is dat niet. De pagina Startpagina script bevat hier meer informatie over. Er is een zogeheten startpagina script nodig. De prijs van een goed startpaginascript valt reuze mee.

Het startpagina script biedt bezoekers de mogelijkheid om hun eigen startpagina te beheren. Wilt u dat niet, dan hoeft dit niet. Soms wil een bezoeker ook een link op uw pagina naar zijn eigen website. Daarom is er de mogelijkheid om een linksuggestie te laten doen door de bezoeker. Dit kan via een formulier die via iedere dochterpagina eenvoudig te raadplegen is. U kunt het uiterlijk van uw site volledig naar wens aanpassen. U hoeft geen kennis van websites maken te hebben. In feite is het startpaginascript een CMS systeem om een linkoverzicht te maken.
Free Web Hosting