Uw nieuwe website maken

Het beheer van uw site wordt gemakkelijk met een CMS pakket. Het beheer doet u dan vanuit een afgeschermd gedeelte van de website. U kunt hier alleen komen wanneer u de gebruikersnaam en het wachtwoord hiervoor juist heeft ingevoerd. Wordt een element meerdere keren gebruikt op uw website, dan hoeft u een aanpassing toch slechts op 1 plek te doen. Het CMS systeem zorgt dat overal meteen de meest recente versie wordt getoond. Bij een dergelijke wijziging in het geval er geen CMS software aanwezig is zullen er vaak meerdere HTML files moeten worden bijgewerkt.

Technische kennis is in de regel niet vereist voor het werken met CMS software. Dit is al helemaal het geval wanneer uw beheertaken voornamelijk bestaan uit het hier en daar aanpassen van een tekst en het plaatsen van een plaatje hier en daar. Bovendien is er over veel CMS pakketten online documentatie beschikbaar.

Gebruik van CMS software is in alle gevallen aan te raden. Ook wanneer uw website zeer eenvoudig is. Zo kan de website altijd uitgebreid worden met extra pagina’s als dat nodig blijkt te zijn. In het artikel Afkorting CMS vindt u meer informatie over CMS pakketten. Op diverse websites vindt u betaalbare techneuten die het CMS programma voor u kunnen installeren op uw webhosting pakket. Wanneer u bekend bent geraakt met de mogelijkheden van een CMS pakket, dan begrijpt u dat het zelf programmeren ervan zonde van de tijd is.
Free Web Hosting