Beheer van uw website

Voor websitebeheer is het een absolute aanrader om te kiezen voor beheer via een CMS pakket. Niet alleen voor mensen zonder technische kennis. Een CMS is ook handig voor mensen die wel kennis van HTML hebben. Het zorgt voor een splitsing tussen content en de opmaak. Met een CMS pakket wordt de content afgebakend en kunt u niet per ongeluk de lay-out wijzigen.

Er zijn verschillende soorten CMS pakketten. Voor een webshop kunt u Magento gebruiken maar voor een forum is phpBB juist meer geschikt. Houd goed voor ogen wat het doel van uw website is bij een CMS pakket selectie. Het is eenvoudiger om met het CMS programma te werken, wanneer het beheergedeelte logisch in elkaar steekt.

Met behulp van een CMS programma zet u binnen een mum van tijd een professionele site neer. Sommige CMS pakketten kunt u gratis downloaden. Andere CMS systemen zult u moeten kopen. Een CMS pakket installeren op de server is iets waar u vandaag al mee kunt beginnen.

Mogelijk speelt het idee om CMS software te gaan gebruiken al langer. U kunt hier meer over te weten komen door de pagina CMS systeem te lezen. Het installeren van het CMS pakket bestaat onder andere uit het uploaden van de bestanden naar uw webhosting pakket. En meestal moet een database worden aangemaakt. Verder moeten er instellingen in configuratiebestanden worden ingevuld. Dikwijls wordt het CMS systeem geleverd met een installatie script dat deze instellingen voor u invult.

Niet weten hoe u het moet installeren, is geen reden om geen CMS systeem te gebruiken. U kunt altijd een vakman inschakelen om het voor u te installeren. De kosten hiervoor vallen mee.
Free Web Hosting