CMS beheer

Er bestaan veel CMS systemen die u zo in gebruik kunt nemen. Met een CMS systeem beheert u de website vanuit een afgeschermd deel van de site. Toegang krijgt u alleen wanneer u de juiste gebruikersnaam met het bijbehorende wachtwoord weet. De gegevens voert u doorgaans als eenvoudige tekst zonder opmaak in. Het CMS pakket giet uw content in de juiste opmaak.

Het is niet nodig om verstand van de technische kant van het verhaal te hebben. Alle technische zaken worden u door het CMS pakket uit handen genomen. Het maken van een goed verhaal dat kan al aardig wat tijd kosten. Als u zich dan ook op de techniek moet concentreren, kan dat vervelend zijn. Wanneer programmeren niet uw vakgebied is, hoeft u het ook niet te doen.

Wilt u meer weten over CMS systemen, dan kunt u online veel informatie vinden. Het artikel Het beheer van de website is een voorbeeld van een goede informatiebron. Steeds bestanden op de server moeten wijzigen zal doorgaans verleden tijd worden met het juiste CMS pakket. Een plaatje kunt u vaak eenvoudig via het afgeschermde gedeelte van uw site toevoegen.

In veel gevallen zal ook een database aangemaakt moeten worden op de server. Het is van belang dat u hiervan de inloggegevens bewaart. Deze moet u tijdens de installatie invoeren.
Free Web Hosting