Eigen website bouwen

Een CMS systeem is een systeem dat wordt gebruikt voor het beheer van de inhoud van een website. Er wordt een controlepaneel beschikbaar gesteld om de site naar wens te maken. Dit controlepaneel is met een speciale link te bereiken. De persoon die het controlepaneel gebruikt hoeft geen kennis te hebben van opmaakcodes. Zonder veel abracadabra kunt u de nieuwe inhoud in het systeem invoeren alsof u een e-mail opstelt.

Over het algemeen is alles wat aan te passen is, ook aan te passen met het CMS. U kunt zo zonder poespas uw website bewerken. Erg fijn voor de bezoekers. Want de bezoekers zien uiteraard het liefst nieuwe content wanneer ze terugkeren op uw website. Als u een tekstverwerker zoals Word kunt gebruiken, dan gaat een CMS systeem gebruiken ook lukken.

Net als een tekstverwerker is een CMS een stukje software. Alleen in plaats van een installatie op uw PC, installeert u de CMS software op een webhosting pakket. Dit lijkt lastig, maar gelukkig is de installatie van veel CMS systemen goed gedocumenteerd. Het komt vaak voor dat er een installatieprogramma met het CMS systeem wordt meegeleverd.

Ziet u het wel zitten om een CMS systeem te gebruiken? Dan kunt u voor meer informatie op de pagina een eigen website maken terecht. U vindt er tevens doorlinks naar CMS pakketten die u kunt aanschaffen. Meestal is het CMS pakket goed gedocumenteerd. Er bestaan ook wel alternatieven waarvoor u niet hoeft te betalen. Commerciële systemen hebben echter vaak bepaalde features die de gratis systemen niet hebben.

Het installeren van plug-ins is bij gratis systemen in veel gevallen nodig. Bepaalde functionaliteiten zitten namelijk niet in het basissysteem, maar worden via de add-on toegevoegd. De commerciële software bestaat vaak uit kant-en-klaar oplossingen, die de gewenste functionaliteiten al bevatten.
Free Web Hosting