Uw eigen website

Een CMS systeem biedt een aantal voordelen. Van aanpassingen moeten verrichten aan bestanden op de server is bijna nooit sprake. Vaak kunt u de aanpassing verrichten via de beheeromgeving dat onderdeel is van het CMS systeem. In veel gevallen zit u aan bepaalde invoervelden vast, waarin u de gegevens als platte tekst invoert. Uw tekst in de juiste lay-out gieten, dat neemt het CMS programma voor zijn rekening.

Content management software is ontwikkeld ter ondersteuning van de beheertaken rondom uw website. Gegevens worden door het CMS pakket weggeschreven naar een centrale database. Zonder CMS systeem zouden de gegevens in de HTML bestanden tussen de opmaakcodes staan. Bij een CMS programma brengt u de wijzigingen aan in een centrale beheeromgeving. Via een speciale link kunt u bij het inlogformulier van de beheeromgeving komen.

Op welke manieren levert een content management systeem nog meer voordelen? Andere voordelen kunt u op de pagina Uw website maken vinden. Er wordt in veel gevallen een installatiescript met het CMS pakket meegeleverd. Hiermee stelt u bijvoorbeeld de databaseverbinding en een gebruikersnaam en wachtwoord voor de beheeromgeving in. Zoals al is geschreven hoeft u met een CMS systeem minder vaak aanpassingen aan de bronbestanden te doen. Het is logisch dat u wel even moet leren wat alle knoppen doen in de beheeromgeving. Over het algemeen zal men zoveel mogelijk een logische indeling van de beheerschermen maken.
Free Web Hosting