Nieuwe site bouwen

CMS pakketten hebben een aantal positieve eigenschappen. Zo hoeft u bijna nooit bronbestanden aan te passen omdat u gebruik maakt van de beheeromgeving van het CMS pakket. In veel invoervelden kunt u de gegevens invoeren als platte tekst. Het in de juiste opmaak weergeven van uw tekst op de website, dat is iets dat het CMS programma voor u regelt.

Content management software is ontwikkeld ter ondersteuning van de beheertaken rondom uw website. Een CMS systeem slaat gegevens meestal op in een database, waar deze zonder CMS systeem in de HTML bestanden tussen de opmaakcodes zouden staan. Wijzingen brengt u aan in een centrale omgeving. Via een speciale link kunt u bij het inlogformulier van de beheeromgeving komen.

Welke voordelen biedt een CMS pakket nog meer? Andere voordelen kunt u op de pagina Een eigen website met CMS systeem vinden. Het CMS programma wordt vaak geleverd met een installatiescript. Met dit installatiescript kunt u bepaalde belangrijke instellingen goed zetten. Bronbestanden hoeft u minder vaak aan te passen als u een CMS programma gebruikt. Het is uiteraard te begrijpen dat u wellicht even moet wennen aan het nieuwe systeem. Men zal over het algemeen een logische indeling van alle schermen en opties in de beheeromgeving nastreven.
Free Web Hosting