Maak je eigen website

Ter ondersteuning van website beheer is het gebruik van een CMS systeem aan te raden. Niet alleen voor mensen zonder technische kennis. Het gebruik van een CMS pakket is ook aan te raden wanneer u wel enige technische kennis heeft. Met een CMS pakket wordt de content afgebakend en kunt u niet per ongeluk de lay-out wijzigen.

Er zijn verschillende soorten CMS pakketten. Het ene systeem zal geschikt zijn voor een online fotogalerij, terwijl het andere systeem bijvoorbeeld meer voor webshops is. Houd goed voor ogen wat het doel van uw website is bij een CMS pakket selectie. Hoe snel u zult leren werken met het systeem, is afhankelijk van hoe het beheerdersgedeelte in elkaar steekt.

Een CMS pakket zorgt ervoor dat u snel online bent met uw nieuwe site. Sommige CMS pakketten kunt u gratis downloaden. Andere CMS systemen zult u moeten kopen. Een CMS pakket installeren op de server is iets waar u vandaag al mee kunt beginnen.

De wens voor een CMS systeem kan er al langer zijn. Op de pagina Wat is een CMS kunt u daar meer informatie over vinden. Een gedeelte van de installatie bestaat uit het overzetten van de bestanden naar de server. Daarnaast is het aanmaken van een database in de regel nodig. Verder moeten er instellingen in configuratiebestanden worden ingevuld. Het komt regelmatig voor dat deze instellingen goed worden gezet door een installatieprogramma dat bij het CMS pakket wordt geleverd.

Er is geen reden om er niet mee aan de slag te gaan. U kunt altijd een vakman inschakelen om het voor u te installeren. De kosten hiervoor vallen mee.
Free Web Hosting