Nieuwe site beginnen

U heeft baat bij een CMS pakket. Van aanpassingen moeten verrichten aan bestanden op de server is bijna nooit sprake. Het meeste kan via het beheerdersgedeelte van het CMS systeem worden aangepast. Een groot deel van de content hoeft u alleen als platte tekst in te voeren. Het CMS programma giet uw tekst in de juiste opmaak op de website.

Content management systemen zijn ontwikkeld om u te helpen bij het beheren van uw site. Een CMS pakket schrijft gegevens weg naar de database, waar u zonder CMS systeem de gegevens in de bronbestanden zou moeten plaatsen. In een centrale omgeving kunt u de wijzigingen aan uw website aanbrengen. Dit centrale gedeelte is een afgesloten deel van uw website, de beheeromgeving van het CMS systeem.

Welke voordelen biedt een CMS pakket nog meer? Andere pluspunten van CMS pakketten vindt u op de pagina Eigen website bouwen. Er wordt in veel gevallen een installatiescript met het CMS pakket meegeleverd. Met dit installatiescript kunt u bepaalde belangrijke instellingen goed zetten. Zoals al is geschreven hoeft u met een CMS systeem minder vaak aanpassingen aan de bronbestanden te doen. Het is bij een nieuw systeem altijd even een kwestie van erachter komen wat alle knoppen in het beheergedeelte doen. Men zal over het algemeen een logische indeling van alle schermen en opties in de beheeromgeving nastreven.
Free Web Hosting