CMS website

Voordat er CMS systemen waren, moest men bij wijzigingen zelf aanpassingen in de bestanden op de server verrichten. Dat is tegenwoordig niet meer nodig. Er bestaan veel CMS systemen die u zo in gebruik kunt nemen. Via een beheergedeelte op de site kunt u wijzigingen doorvoeren. Door de juiste gebruikersnaam en het goede wachtwoord in te voeren, krijgt u toegang tot dit beheergedeelte. Veel zaken kunt u in het CMS pakket als platte tekst invoeren. Zorgen dat het in de juiste opmaak wordt weergegeven, dat regelt het CMS pakket voor u.

U hoeft niet veel verstand te hebben van de techniek om CMS software te kunnen gebruiken. De technische kant van het verhaal daar hoeft u zich niet mee bezig te houden. Goede content bouwen daar gaat namelijk ook tijd inzitten. Als u zich dan ook op de techniek moet concentreren, kan dat vervelend zijn. Wanneer programmeren niet uw vakgebied is, hoeft u het ook niet te doen.

Online kunt u alles over CMS pakketten lezen. Zo is de pagina CMS definitie het lezen waard. Het is met een CMS programma niet meer nodig om bestanden op de server aan te passen. Ook afbeeldingen hoeft u niet meer via een FTP programma te uploaden.

Houd er rekening mee dat er vaak ook een database moet worden aangemaakt op uw webhosting. Zorg dat u de inloggegevens hiervan bij de hand heeft. Na verloop van tijd zal het installatieprogramma om deze gegevens vragen.
Free Web Hosting