Eigen site met CMS systeem

De afkorting CMS houdt in: content management systeem. Met een CMS kun je op een eenvoudige manier aanpassingen aanbrengen aan je website. U zult niet veel CSS kennis nodig hebben wanneer u een CMS pakket gebruikt. Kun je werken met een tekstverwerker, dan zal ook het werken met de beheeromgeving van een CMS geen probleem voor je zijn.

Met het CMS systeem is het niet meer nodig om aanpassingen te verrichten aan de bronbestanden. Alle content die u in het beheergedeelte van een CMS invoert wordt in principe in de database opgeslagen. Content en opmaak worden van elkaar gescheiden waardoor de kans op fouten wordt gereduceerd. Er zijn een aantal CMS pakketten die het bouwen van uw website vereenvoudigen. Met een CMS is het mogelijk om een blog, webshop, nieuws website of een gewone website in elkaar te zetten. Met een CMS kunt u zelf snel aanpassingen doen in de teksten of afbeeldingen binnen de website. Kennis van PHP of HTML van uw kant is niet noodzakelijk.

Bent u benieuwd naar uw mogelijkheid? Dan voorziet de pagina een website bouwen u van meer informatie. Bij veel CMS systemen wordt een installatieprogramma meegeleverd.
Free Web Hosting