Eigen site beheren met een CMS systeem

Een website met een CMS pakket heeft een aantal pluspunten ten opzichte van een website zonder CMS software. Door de scheiding tussen opmaak en lay-out die doorgaans door het CMS systeem wordt gehanteerd, hoeft u geen bestanden op de server te wijzigen. Een groot deel van de content hoeft u alleen als platte tekst in te voeren. Het in de juiste opmaak weergeven van uw tekst op de website, dat is iets dat het CMS programma voor u regelt.

CMS pakketten zijn bedoeld om u te ondersteunen bij het onderhoud van uw site. Een CMS pakket schrijft gegevens weg naar de database, waar u zonder CMS systeem de gegevens in de bronbestanden zou moeten plaatsen. In een centrale omgeving kunt u de wijzigingen aan uw website aanbrengen. Het gedeelte waarin u de beheertaken uitvoert wordt de beheeromgeving genoemd.

Bent u benieuwd waarom u verder een CMS pakket zou moeten gebruiken? Voor meer informatie kunt u Afkorting CMS doornemen. Er wordt in veel gevallen een installatiescript met het CMS pakket meegeleverd. Hiermee kunt u de belangrijkste instellingen goed zetten. Zoals al is geschreven hoeft u met een CMS systeem minder vaak aanpassingen aan de bronbestanden te doen. Het is bij een nieuw systeem altijd even een kwestie van erachter komen wat alle knoppen in het beheergedeelte doen. Men zal over het algemeen een logische indeling van alle schermen en opties in de beheeromgeving nastreven.
Free Web Hosting