Voordelen van PHP

Wit u complexe logica aan uw site toevoegen dan is het gebruiken van PHP het overwegen waard. Het is een laag die niet altijd voor de gebruiker zichtbaar is maar wel een belangrijke laag. PHP kan min of meer de processen op de website ondersteunen met allerlei extra functies. Zonder PHP kan er van bepaalde functionaliteiten geen gebruik worden gemaakt. Men kan ook de keuze maken voor bijvoorbeeld Java als PHP toch niet bevalt.

Het zal u mogelijk verbazen op hoeveel servers PHP gewoon aanstaat. U hoeft dus geen tijd in te plannen voor het installeren van PHP. Zo kan het implementeren van een PHP agenda relatief probleemloos worden gedaan.

PHP is niet echt een heel ingewikkelde taal. Een PHP gastenboek of PHP agenda is op deze manier vrij eenvoudig aan de website toe te voegen. U kunt met allerlei frameworks en libraries nog eens extra functionaliteiten aan de PHP omgeving toevoegen.

Tenslotte is het gebruik van PHP volledig gratis. Men heeft voor alle populaire operating systems een versie beschikbaar gesteld.
Free Web Hosting