Je website bouwen

In verschillende opzichten heeft u profijt van het gebruik van een CMS pakket. Het belangrijkste voordeel is dat het beheer van uw website met een CMS systeem wordt vereenvoudigd.

CMS software maakt het mogelijk om onderhoud aan de website te plegen zonder dat er technische kennis aan uw kant noodzakelijk is. En ontwerp wordt gescheiden van de website inhoud. Hierdoor kunt u de content aanpassen zonder iets te hoeven doen met programmeercodes of opmaakcodes.

Zoals aangegeven hoeft u niets over HTML of CSS te weten wanneer u een CMS pakket gebruikt. Aanpassingen in de bronbestanden van uw website zijn zelden nodig. De kans dat er iets misgaat wordt zo lager.

In het artikel Nieuwe website met CMS programma staat meer informatie over CMS pakketten. Het is altijd goed om erover te lezen in de aanloop naar de ingebruikname van een CMS pakket. Dat is in het bijzonder het geval wanneer u nog nooit met het nieuwe systeem gewerkt hebt.

CMS software dient op een webhosting pakket te draaien. Er is meestal een script die u bij de installatie ondersteunt. Veel CMS systemen werken met een database. Bij uw keuze voor een hostingpakket is het belangrijk dat u een database kunt aanmaken.
Free Web Hosting