Ontwikkel een eigen portaalsite

Zelf een startpagina website samenstellen is geen rocket science. Het is slim om van de mogelijkheden van een startpagina PHP script gebruik te maken hiervoor. Maakt u van een dergelijk script gebruik, dan zult u nauwelijks verstand van de techniek nodig hebben. Het script is zo opgezet dat iemand met weinig technische kennis ermee overweg kan.

Het artikel Eigen startpagina maken is een goed startpagina als u meer wilt weten over zo een script. Volgt u de links op die pagina dan zult u uiteindelijk terecht komen op een website waar een betaalbaar startpaginascript te koop is. Een startpagina website is met behulp van het script vrij eenvoudig op te zetten. U installeert het script op uw webruimte. Naast een webhosting pakket is het handig om een eigen domeinnaam te registreren.

U kunt een onbeperkt aantal dochterpagina’s aanmaken op uw startpagina website. Een dochterpagina zal vaak zijn beperkt tot slechts een enkel onderwerp. De mogelijkheid om zelf het subdomein van een nieuwe dochterpagina in te vullen is erg handig. Het is namelijk mogelijk om belangrijke zoekwoorden in het subdomein op te nemen. Het is daarnaast mogelijk om de belangrijkste zoekwoorden in te voeren per losse dochterpagina.

Er is op uw website na de installatie een aanmeldformulier aanwezig waarmee men zich op een gemakkelijke manier kan registreren. Het aanmelden van een eigen startpagina is vervolgens met dat gebruikersaccount mogelijk. Eenmaal ingelogd kan men een eigen startpagina samenstellen. Naast links zijn er allerlei andere zaken toe te voegen aan de eigen startpagina. Men kan naast links ook widgets toevoegen aan een startpagina. Een beheerder kan de metagegevens van zijn startpagina eenvoudig instellen tijdens het aanmaken.

Een beheeraccount geeft u niet alleen de rechten om dochterpagina’s aan te passen, maar ook de algemene instellingen van uw startpagina website. Zo kunt u eenvoudig en snel banners plaatsen die op iedere dochterpagina zichtbaar zullen zijn. Het aanpassen van het kleurenschema van uw advertentie website is ook eenvoudig te doen. Het script regelt het koppelen van een verzoek van de browser aan de dochterpagina die op dat moment wordt opgevraagd. De uit de database opgehaalde en getoonde gegevens worden aan de hand hiervan bepaald.
Free Web Hosting