Een website maken

De kans dat u per ongeluk bestanden op de server aanpast, wordt kleiner wanneer u een CMS pakket gebruikt. U zult veel content gewoon als platte tekst kunnen invoeren. Het CMS pakket zal zelf de vertaalslag naar de juiste lay-out maken.

CMS software regelt over het algemeen de technische zaken die voor u als beheerder vaak te lastig zijn om zelf te programmeren. Op het meest technische niveau zou u steeds de bestanden op de server moeten wijzigen. Een CMS programma zorgt ervoor dat dit niet hoeft. Voor het doen van aanpassingen is er een afgeschermd gedeelte van uw website. Hiervoor heeft het CMS pakket vaak een controlepaneel.

Het gebruik van een CMS pakket heeft nog meer voordelen. U leest er meer over op Je website samenstellen. Vaak wordt de CMS software geleverd met een installatieprogramma. Aanpassen van bestanden wordt voor u gedaan door dit installatieprogramma.

Het aanpassen van bestanden op de server zal een stuk minder vaak nodig zijn met een CMS pakket. In de eerste paar keren kan het wel wat zoeken zijn in het beheergedeelte van het CMS. Gelukkig wordt er bij veel CMS pakketten een logische indeling gehanteerd bij het beheerdersgedeelte.
Free Web Hosting