Handleiding CMS

CMS software ondersteunt u bij het beheer van uw website. Waar u op het meest technische niveau HTML bestanden zou aanpassen, wordt dit gedeelte bij een CMS systeem van u weggehaald. Aanpassingen doet u vanaf een afgeschermd deel van uw site. Via het controlepaneel kunt u dit doen.

Aanpassingen aanbrengen in bestanden zal met een CMS systeem niet zo vaak meer nodig zijn. Het is wel zaak om te weten in welk scherm u wat aanpast. Men streeft meestal naar een logische indeling van de verschillende schermen in het beheergedeelte.

De kans dat u per ongeluk bestanden op de server aanpast, wordt kleiner wanneer u een CMS pakket gebruikt. Veel website inhoud voert u via platte tekst in. Het systeem giet de inhoud van de invoervelden in het juiste formaat op uw website en zet ze op de juiste plek.

Zou u willen weten wat andere redenen zijn om te kiezen voor een CMS pakket? Voor meer informatie kunt u cms beheer doornemen. Een installer script wordt vaak meegeleverd. Dit script zet aan de hand van uw invoer de juiste instellingen. U hoeft zo geen bestanden aan te passen.

Ook de meest doorgewinterde programmeur kan fouten maken. Om die reden kiezen veel programmeurs ook voor CMS systemen omdat deze zich vaak bewezen hebben. Software voor contentbeheer bevat meestal al oplossingen voor problemen die u gegarandeerd gaat tegenkomen wanneer u zelf gaat programmeren. Zelf code bouwen kan redelijk wat tijd in beslag nemen. De kans is groot dat dit ten koste gaat van uw verhaal.
Free Web Hosting