Je eigen website met CMS programma

Een groot pluspunt bij een CMS systeem is dat de kans dat u per ongeluk lay-out of bestanden wijzigt klein is. U bent vaak gebonden aan bepaalde invoervelden wanneer u een CMS systeem gebruikt. Het CMS pakket zorgt ervoor dat de ingevoerde gegevens op de juiste plaats met de juiste lay-out worden weergegeven.

CMS software regelt over het algemeen de technische zaken die voor u als beheerder vaak te lastig zijn om zelf te programmeren. Waar u op het meest technische niveau HTML bestanden zou aanpassen, wordt dit gedeelte bij een CMS systeem van u weggehaald. Aanpassingen doet u vanaf een afgeschermd deel van uw site. Dit doet u via het beheerdersgedeelte.

Wilt u meer weten over de voordelen van een CMS systeem? Op de pagina Wat is een CMS systeem leest u er meer over. Bij een groot deel van de CMS pakketten zit er een installer script bij. Zo is het niet nodig om zelf bestanden te wijzigen.

Het zoeken naar de juiste HTML files is met een CMS pakket verleden tijd geworden. Het is wel zaak om te weten in welk scherm u wat aanpast. Gelukkig wordt er bij veel CMS pakketten een logische indeling gehanteerd bij het beheerdersgedeelte.
Free Web Hosting