CMS programma

In de tijd dat software voor websitebeheer nog niet bestond, paste men de HTML bestanden op de server aan voor wijzigingen op de website. Dat is tegenwoordig niet meer nodig. Er zijn tegenwoordig voldoende CMS systemen waarmee u uit de voeten kunt. Aanpassingen aan de site kunnen worden gedaan in een afgeschermd deel van uw site. U komt in dit beheergedeelte door het invoeren van de juiste gebruikersnaam met het gekoppelde wachtwoord. Veel dingen kunt u in het beheergedeelte zonder opmaak invoeren. Het CMS systeem zorgt dan dat het in de juiste opmaak verschijnt op de site.

Kennis van de techniek is niet nodig om het CMS pakket te kunnen gebruiken. De technische kant van het verhaal daar hoeft u zich niet mee bezig te houden. U kunt best even bezig zijn met het maken van uitstekende content. Als u zich dan ook op de techniek moet concentreren, kan dat vervelend zijn. Is het ook niet uw vakgebied, dan is dat al helemaal zonde.

Wilt u meer weten over CMS systemen, dan kunt u online veel informatie vinden. Zo is de pagina CMS website maken het lezen waard. Aanpassingen aan de bestanden is met een CMS pakket niet nodig. Plaatjes kunt u toevoegen via het beheergedeelte van uw website.

Houd er rekening mee dat er vaak ook een database moet worden aangemaakt op uw webhosting. Bewaar de inloggegevens van de database die u aanmaakt goed. Deze moet u tijdens de installatie invoeren.
Free Web Hosting