Mijn eigen website met CMS programma

CMS is de afkorting van content management systeem. CMS systemen bieden de mogelijkheid om op eenvoudige wijze wijzigingen aan te brengen aan je website. Doorgaans is er nauwelijks HTML of CSS kennis nodig. Wanneer je met een tekstverwerker zoals Word kunt werken, kun je ook een CMS bedienen.

Het voordeel van deze werkwijze is dat er zelden bestanden op de server hoeven te worden aangepast. De content wordt opgeslagen in een database. De content wordt van zaken zoals opmaak en programmeercode gescheiden waardoor de kans op fouten minder groot is. Er bestaan best veel CMS pakketten. Ze vereenvoudigen het beheer van uw website aanzienlijk. Een CMS kunt u gebruiken voor een nieuwssite, blog, webshop of gewoon een website. Een wijziging wordt snel aangebracht met een CMS programma. Door het CMS hoeft u zelf niets van HTML of PHP te weten.

Zou u willen weten wat u mogelijkheden zijn? Dan voorziet de pagina Eigen website maken u van meer informatie. Bij veel CMS systemen wordt een installatieprogramma meegeleverd.
Free Web Hosting