Wat is een CMS systeem

In de tijd dat software voor websitebeheer nog niet bestond, paste men de HTML bestanden op de server aan voor wijzigingen op de website. Heden ten dage is dat geen noodzaak meer. Er zijn tegenwoordig voldoende CMS systemen waarmee u uit de voeten kunt. Aanpassingen aan de site kunnen worden gedaan in een afgeschermd deel van uw site. U dient uw gebruikersnaam en wachtwoord op te geven om toegang tot dit afgeschermde deel te krijgen. De gegevens voert u doorgaans als eenvoudige tekst zonder opmaak in. Teksten worden dan door het systeem zelf in de juiste lay-out weergegeven.

Het is niet nodig om verstand van de technische kant van het verhaal te hebben. U hoeft u zich niet bezig te houden met allerlei technische bijzaken. Het maken van een goed verhaal dat kan al aardig wat tijd kosten. Het is niet leuk als er technische problemen daarbij komen kijken. Is het ook niet uw vakgebied, dan is dat al helemaal zonde.

Wilt u meer weten over CMS systemen, dan kunt u online veel informatie vinden. Een aanrader is de pagina Afkorting CMS. Het is met een CMS programma niet meer nodig om bestanden op de server aan te passen. Plaatjes kunt u toevoegen via het beheergedeelte van uw website.

Houd er rekening mee dat er vaak ook een database moet worden aangemaakt op uw webhosting. Bewaar de inloggegevens van de database die u aanmaakt goed. Op een gegeven moment zal het installatiescript de database gegevens nodig hebben.
Free Web Hosting