CMS definitie

CMS software regelt over het algemeen de technische zaken die voor u als beheerder vaak te lastig zijn om zelf te programmeren. Content zal worden opgeslagen in een database, waar u zonder CMS pakket voor iedere pagina een HTML bestand zou moeten aanmaken. Aanpassingen doet u vanaf een afgeschermd deel van uw site. Dit doet u via het beheerdersgedeelte.

Met een CMS pakket hoeft u over het algemeen geen bestanden op de server te veranderen. Uiteraard dient u wel te weten wat er in welk scherm wordt aangepast. Men probeert dan ook een logische indeling te hanteren bij de schermen van het beheerdersgedeelte, zodat u de schermen makkelijker kunt vinden.

De kans dat u per ongeluk bestanden op de server aanpast, wordt kleiner wanneer u een CMS pakket gebruikt. Content kan in veel gevallen als platte tekst worden ingevoerd. Het CMS pakket zal zelf de vertaalslag naar de juiste lay-out maken.

Zou u willen weten wat andere redenen zijn om te kiezen voor een CMS pakket? Voor meer informatie kunt u CMS betekenis doornemen. Vaak wordt de CMS software geleverd met een installatieprogramma. U hoeft zo geen bestanden aan te passen.

Ook de meest doorgewinterde programmeur kan fouten maken. Om die reden kiezen veel programmeurs ook voor CMS systemen omdat deze zich vaak bewezen hebben. CMS systemen bevatten oplossingen voor veelvoorkomende problemen. Zelf code bouwen kan redelijk wat tijd in beslag nemen. Wellicht kunt u die tijd beter stoppen in een goed verhaal op uw website.
Free Web Hosting