Maak je eigen site

In vroegere tijden was het nodig om aanpassingen te verrichten aan bestanden op de server bij iedere wijziging op de website. Vandaag de dag hoeft dit niet meer. Er bestaat een ruime keuze aan CMS pakketten die het beheer van uw site vergemakkelijken. Via een beheergedeelte op de site kunt u wijzigingen doorvoeren. Het afgeschermde deel zit achter een formulier om in te inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Veel content kunt u zonder opmaak invoeren in het CMS programma. Teksten worden dan door het systeem zelf in de juiste lay-out weergegeven.

Er is niet veel technische kennis nodig voor het gebruik van een CMS pakket. De technische kant van het verhaal daar hoeft u zich niet mee bezig te houden. U kunt best even bezig zijn met het maken van uitstekende content. Het is niet leuk als er technische problemen daarbij komen kijken. Technische problemen werken dan alleen maar vertragend.

Er wordt online veel gezegd en geschreven over CMS pakketten. Zo komt u via de link Beheer website bij een website terecht omtrent CMS systemen. Aanpassingen aan de bestanden is met een CMS pakket niet nodig. Afbeeldingen voegt u dan toe via het administratiegedeelte van uw site.

Voor veel CMS pakketten is het noodzakelijk dat u een database aanmaakt. Houd de inloggegevens van deze database bij de hand. Het installatieprogramma van het CMS systeem zal om deze gegevens vragen.
Free Web Hosting