Wat is een CMS

Het gebruik van een CMS pakket is voor het beheer van de website een absolute must. En niet alleen mensen die niets weten van de techniek hebben baat bij een CMS pakket. Een CMS is ook handig voor mensen die wel kennis van HTML hebben. Een CMS pakket dwingt namelijk een scheiding af tussen content en lay-out. Met een CMS pakket wordt de content afgebakend en kunt u niet per ongeluk de lay-out wijzigen.

Het type website bepaalt welke CMS systemen u kunt gebruiken. Voor een fotogalerij is weer een ander CMS het meest geschikt dan voor een forum. Of een CMS pakket geschikt is, is dus afhankelijk van het soort website dat u heeft. Het is eenvoudiger om met het CMS programma te werken, wanneer het beheergedeelte logisch in elkaar steekt.

Met een CMS programma wordt het mogelijk om een vliegende start te maken met uw website. Een deel van de CMS systemen is gratis. Een ander deel zult u moeten aanschaffen. Het kan geen kwaad om vandaag al aan de slag te gaan met een CMS systeem.

Websitebeheer door middel van een CMS, wellicht dacht u daar al langer aan. Het artikel Over het beheer van de website kan u meer vertellen over wat u daarvoor moet doen. Een gedeelte van de installatie bestaat uit het overzetten van de bestanden naar de server. Daarnaast is het aanmaken van een database in de regel nodig. Verder moeten er instellingen in configuratiebestanden worden ingevuld. Geregeld komt het voor dat een installatie script deze instellingen voor u invult in de juiste bestanden.

Laat u niet weerhouden door angst voor de techniek. U kunt altijd een vakman inschakelen om het voor u te installeren. De kosten hiervoor vallen mee.
Free Web Hosting