Mijn eigen website beginnen

De afkorting CMS houdt in: content management systeem. Een CMS is een systeem achter een website, dat je in staat stelt een website op eenvoudige wijze te beheren. Bij het gebruik van een CMS zal HTML kennis doorgaans niet nodig zijn. Wanneer je met een tekstverwerker zoals Word kunt werken, kun je ook een CMS bedienen.

Gebruik je een CMS dan zal het aanpassen van bestanden op de server niet zo vaak meer nodig zijn. Uw wijzigingen worden in een database opgeslagen. Content en opmaak worden van elkaar gescheiden waardoor de kans op fouten wordt gereduceerd. Er zijn een aantal CMS pakketten die het bouwen van uw website vereenvoudigen. Een CMS pakket is inzetbaar voor meerdere soort sites: nieuws, webshop of blog, het is geen probleem. Met behulp van het CMS brengt u snel een wijziging aan op uw website. PHP of HTML kennis is door het gebruik van het CMS niet nodig.

Zou u willen weten wat u mogelijkheden zijn? Op Beheer website vindt u meer informatie over CMS systemen. Bij veel CMS systemen wordt een installatieprogramma meegeleverd.
Free Web Hosting