Basisinformatie PHP

PHP geeft u mogelijkheden voor het toevoegen van complexe logica aan uw website. Eigenlijk kunnen veel websites niet meer zonder motor zoals PHP. Met behulp van PHP krijgt de website ontwikkelaar toegang tot allerlei extra functionaliteiten. Voor complexere webapplicaties is een motor zoals PHP in feite onmisbaar. Men kan naast PHP ook kiezen voor bijvoorbeeld Ruby on Rails of Java onder de motorkap.

U kunt verwachten dat op de meeste webservers het PHP platform staat ingeschakeld. U hoeft dus geen tijd in te plannen voor het installeren van PHP. Zo kunt u zich compleet op bijvoorbeeld het inbouwen van een Het gebruik van PHP voor een webapplicatie concentreren.

Dat PHP niet zo heel lastig is om te leren vinden veel ontwikkelaars fijn. Een PHP gastenboek of PHP agenda is op deze manier vrij eenvoudig aan de website toe te voegen. Door middel van additionele libraries zijn de mogelijkheden nog meer te vergroten.

Tenslotte is het gebruik van PHP volledig gratis. Hoewel men vaak kiest voor PHP op Linux draait het ook prima op Windows en Mac OS X.
Free Web Hosting