Het beheer van uw website

In de tijd dat software voor websitebeheer nog niet bestond, paste men de HTML bestanden op de server aan voor wijzigingen op de website. Tegenwoordig doet men websitebeheer over het algemeen anders. Vandaag de dag zijn er genoeg CMS pakketten beschikbaar. Via een beheergedeelte op de site kunt u wijzigingen doorvoeren. U komt in dit beheergedeelte door het invoeren van de juiste gebruikersnaam met het gekoppelde wachtwoord. Veel zaken kunt u in het CMS pakket als platte tekst invoeren. Teksten worden dan door het systeem zelf in de juiste lay-out weergegeven.

Kennis van de techniek is niet nodig om het CMS pakket te kunnen gebruiken. De technische kant van het verhaal daar hoeft u zich niet mee bezig te houden. U kunt best even bezig zijn met het maken van uitstekende content. Als u zich dan ook op de techniek moet concentreren, kan dat vervelend zijn. Vooral wanneer dat niet uw vakgebied is.

Eigenlijk kunt u alles over CMS systemen wel online vinden. Zo is de pagina Het beheer van uw website het lezen waard. Het zal met een CMS pakket over het algemeen niet zo vaak meer nodig zijn om wijzigingen in de bestanden op uw webhosting pakket aan te brengen. Ook voor het toevoegen van afbeeldingen hoeft u geen FTP meer te gebruiken. Dat kan dan via het beheergedeelte van uw site.

Houd er rekening mee dat er vaak ook een database moet worden aangemaakt op uw webhosting. Bewaar de inloggegevens van de database die u aanmaakt goed. Na verloop van tijd zal het installatieprogramma om deze gegevens vragen.
Free Web Hosting