Uw eigen startpagina op touw zetten

Het hebben van een eigen startpagina is in een aantal opzichten goed. Bovenal is er de mogelijkheid om links aan te leggen naar de websites die u het leukst of interessantst vindt. Heeft u zelf websites, dan is een gratis startpagina een prima middel om ze te promoten. Daarnaast kunt u geld verdienen met uw startpagina.

Het is nodig om u te registreren voordat u een eigen startpagina kunt samenstellen. Op de websites waar u een dochterpagina mag aanmaken, is een registratieformulier aanwezig. Een startpagina website waar u een eigen dochterpagina mag maken, is meestal via eenvoudige Google zoekopdrachten te vinden. Veel geschikte startpagina websites zijn te vinden via zoektermen zoals “nieuwe startpagina samenstellen”.

Bedenk een goede naam voor het subdomein van uw startpagina. Heeft uw startpagina een bepaald thema, dan is het een goede gewoonte om uw startpagina naar dit thema te vernoemen. Overigens zult u op veel sites ook een algemene linkpagina mogen maken. Het komt vaak voor dat er dan links over verschillende thema’s op de pagina staan. Is uw nieuwe pagina een algemene startpagina, dan is de naam wat minder belangrijk.

Een kloppend e-mailadres is belangrijk bij de registratie. Soms dient u op een bevestigingslink te klikken waarmee uw aanmelding definitief wordt gemaakt. Deze ontvangt u vrijwel direct na de aanmelding per e-mail. Ook wanneer er geen sprake is van deze extra stap om uw account te bevestigen, is het handig om het juiste e-mailadres bij de aanmelding op te geven. Weet u uw wachtwoord niet meer, dan kunt u uw wachtwoord herstellen. De instructies waarmee u uw wachtwoord kunt herstellen worden per e-mail naar u verstuurd. Loopt u dan aan tegen een e-mailadres dat incorrect is, dan wordt het lastig om nog toegang te krijgen tot het beheergedeelte van uw pagina.

Hier en daar zijn er artikelen over het maken van uw eigen startpagina geplaatst. Op Een mooie startpagina samenstellen is bijvoorbeeld informatie te vinden. Als u op voorhand weet wat er te gebeuren staat, dan gaat het ook makkelijker. Want naast het maken van de startpagina zal er ook af en toe onderhoud aan de pagina moeten worden gepleegd. De website waar het artikel op staat waarnaar wordt verwezen, heeft meerdere teksten over het aanmaken van uw eigen dochterpagina.

Uw startpagina zal doorgaans leeg zijn direct nadat u het heeft aangemaakt. U kunt pas een link toevoegen aan de startpagina wanneer u eerst een rubriek heeft aangemaakt. Links worden altijd gekoppeld aan een bepaalde rubriek. Het is de bedoeling dat u meerdere rubrieken maakt. De titel van een rubriek is verplicht. De titel beschrijft waar de rubriek over gaat. Zo rangschikt u uw links naar onderwerp. Bouwt u op deze manier aan een logische structuur op uw startpagina, dan heeft u daar op verschillende manieren baat bij.
Free Web Hosting