Startpaginabeheer

In een aantal opzichten is het goed om een eigen startpagina te hebben. Om te beginnen kunt u met een startpagina links aanleggen naar uw favoriete websites. Een eigen startpagina biedt ook de mogelijkheid om links te plaatsen naar uw eigen sites. Geld verdienen met uw eigen startpagina is eveneens mogelijk.

Als u aan de slag gaat met uw eigen startpagina, dan is het nodig om u eerst te registreren. Op veel startpagina websites waar u een dochterpagina mag aanmaken, vindt u een aanmeldformulier hiervoor. Websites waar u zich kosteloos kan registreren, zijn via Google vrij gemakkelijk te vinden. Zoekopdrachten zoals “Eigen startpagina” leveren vaak bruikbare resultaten op.

Bedenk een goede naam voor het subdomein van uw startpagina. Het is een goede gewoonte om een beschrijvende naam te verzinnen voor het subdomein van uw startpagina. Het is bij veel sites geen probleem wanneer u een algemene startpagina maakt. Doorgaans zullen er links over meerdere onderwerpen op zo een startpagina staan. In dat geval kan een algemene naam wel.

Bij het aanmelden voor uw eigen startpagina is het opgeven van een correct e-mailadres van belang. Soms dient u op een bevestigingslink te klikken waarmee uw aanmelding definitief wordt gemaakt. Deze bevestigings e-mail zult u in dat geval vrij snel na de aanmelding in uw mailbox zien. Ontbreekt deze extra actie, dan nog is het fijn om een e-mailadres in te voeren dat correct is. Mocht u uw wachtwoord kwijt zijn, dan kunt u namelijk instructies aanvragen om uw wachtwoord te herstellen. De website zal bij een wachtwoordherstel de instructies per e-mail naar u sturen. Het is dan zonde wanneer het e-mailadres niet correct is ingevuld.

Hier en daar zijn er artikelen over het maken van uw eigen startpagina geplaatst. Zo is startpagina script het doornemen waard. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Want het aanmaken van de startpagina is het begin. Daarna zal er regelmatig onderhoud aan de startpagina gepleegd moeten worden. U kunt meerdere artikelen over het aanmaken van een startpagina vinden op de website waar het artikel op staat waarnaar wordt verwezen.

Direct na het aanmaken zal uw startpagina waarschijnlijk helemaal leeg zijn. Er dient een rubriek te worden toegevoegd voordat u een link op uw startpagina kunt plaatsen. Bij een startpagina staan de links namelijk altijd in een rubriek. De meeste startpagina’s bevatten meerdere rubrieken. Een rubriek heeft altijd een titel. Zo kunt u een deelonderwerp opgeven als rubriektitel. Door op deze manier te werken, rangschikt u de links naar onderwerp of deelonderwerp. En ontstaat er voor de bezoeker een logische structuur.
Free Web Hosting