Een nieuwe startpagina samenstellen

Een eigen startpagina maken kan erg zinvol zijn en u in verschillende opzichten voordeel opleveren. Allereerst biedt een startpagina natuurlijk mogelijkheden om te linken naar uw favoriete sites. Eigen websites promoten kan ook uitstekend met een eigen startpagina. Ook is het mogelijk om een extra zakcentje te verdienen met uw startpagina.

U dient zich te registreren voordat u aan de slag gaat met uw eigen startpagina. Registratie gaat via een formulier op de betreffende startpagina website. Websites waar u zich kosteloos kan registreren, zijn via Google vrij gemakkelijk te vinden. U vindt de websites met zoektermen zoals “Nederlandse startpagina”.

De naam van het subdomein waar uw startpagina op komt te staan, mag u zelf kiezen. Aangeraden is om een beschrijvende naam te verzinnen. Het is een goede gewoonte om een beschrijvende naam te verzinnen voor het subdomein van uw startpagina. Een algemene persoonlijke startpagina mag ook vaak. Hier mag u links over meerdere thema’s. Dan bent u iets vrijer in de keuze voor het subdomein.

Bij het aanmelden voor uw eigen startpagina is het opgeven van een correct e-mailadres van belang. Een aantal sites zal u namelijk een bevestigingslink sturen. Pas wanneer u op die link klikt, is de aanmelding definitief. Deze link wordt per e-mail naar u toegestuurd. Maar ook wanneer er niet op een bevestigingslink geklikt hoeft te worden, is het handig om een correct e-mailadres op te geven. Mocht u uw wachtwoord kwijt zijn, dan kunt u namelijk instructies aanvragen om uw wachtwoord te herstellen. De te volgen stappen worden bij een wachtwoordherstel via de e-mail naar u toegestuurd. Het is dan zonde wanneer het e-mailadres niet correct is ingevuld.

Op verschillende websites is informatie te vinden omtrent het samenstellen van uw eigen startpagina. De pagina Nieuwe startpagina samenstellen bevat goede informatie. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Wanneer de pagina is gevuld, zal er ook onderhoud aan de pagina nodig zijn. De website waar het artikel in de link op staat bevat meer artikelen over het maken van uw eigen startpagina.

Uw startpagina zal leeg zijn wanneer u het net heeft aangemaakt. Voordat u een link kunt plaatsen, moet er een rubriek worden aangemaakt. In de rubriek kunt u links plaatsen. In de regel maakt men meer rubrieken. Bij de rubriek is het verplicht een rubriektitel in te vullen. Als titel kunt u een deelonderwerp opgeven. Gaat u op deze manier te werk, dan is het makkelijk om de links in de rubrieken onder te verdelen. Voor de bezoeker ontstaat er zo ook een heldere structuur.
Free Web Hosting