Wat betekent CMS

Ter ondersteuning van het beheer van uw website zijn CMS pakketten in het leven geroepen. Het grote voordeel van een CMS systeem is dat er weinig verstand van de techniek nodig is om ermee te werken. Het beheergedeelte van het CMS is vaak zo opgezet dat u er eenvoudig mee uit de voeten kunt. Vaak voldoet het goedkoopste webhosting pakket al om een CMS programma te kunnen draaien. Let wel op dat u een database kunt aanmaken. Het is namelijk zo dat veel CMS systemen de gegevens opslaan in een database. Die database moet u doorgaans zelf aanmaken. Daarentegen zal het installatieprogramma wel zelf de tabellen in de database aanmaken.

Online is er voldoende over CMS systemen te vinden. Het artikel CMS systeem, wat is het? bevat bijvoorbeeld goede informatie over CMS systemen. Voordat u kunt werken met een CMS systeem moet het worden geïnstalleerd. Ter ondersteuning hiervan wordt vaak een installatieprogramma meegeleverd met de CMS software. Na de installatie kunt u via een afgeschermd gedeelte uw website beheren. Toegang tot de beheeromgeving wordt door het systeem verschaft na het opgeven van de juiste gebruikersnaam en het wachtwoord. Deze inloggegevens kunt u tijdens de installatie instellen.

Een CMS systeem neemt de technische zaken voor u uit handen. Met een CMS pakket worden niet zelden diverse thema’s geleverd waaruit u kunt kiezen. Binnen een specifiek thema zijn er vaak opties waarmee u weer wat variatie kunt aanbrengen.
Free Web Hosting