Je eigen startpagina maken

Het zelf maken van een startpagina is niet moeilijk. Het enige wat ervoor nodig is, is registreren op een startpagina-website. Men treft vaak een link op de homepage aan naar een registratieformulier. Heeft u zich geregistreerd, dan kunt u in het beheerdersgedeelte een dochterpagina aanmaken.

De startpagina is in de regel in een aantal kolommen opgedeeld. Meestal mag u kiezen in welke kolom u een nieuwe rubriek wilt plaatsen. In de rubrieken kunt u links plaatsen. Het is soms ook toegestaan om een afbeelding of tekst te plaatsen. Een minimaal aantal links is voor sommige startpagina websites een vereiste om zichtbaar te worden in het overzicht.

Een optie is geld verdienen met uw dochterpagina. Een tekst of een banner kan een affiliate link bevatten. U kunt met affiliate marketing geld verdienen door naar de producten van iemand anders te linken. Wanneer een bezoeker dan via uw link een aankoop doet, ontvangt u een vergoeding van dat bedrijf. In Nederland zijn er een aantal netwerken voor affiliate marketing. Tradedoubler is een goed affiliate netwerk.

U kunt uw eigen websites meer bekendheid geven met een eigen startpagina. Ook zijn er voldoende mensen die willen betalen voor een link op uw startpagina. Kijk echter wel uit met de focus op betaalde links leggen. Een zoekmachine heeft snel door wanneer er sprake is van slechts gekochte links. Zijn veel links gekocht, dan wordt dat door de zoekmachines afgestraft.

Zelf een startpagina website beginnen behoort ook tot de mogelijkheden. Als u de juiste software gebruikt is dat prima te doen. Wilt u meer weten hierover, dan is het artikel Aanmelden startpagina erg informatief. Een goed startpagina script is dan absoluut noodzakelijk. De prijs van een goed startpaginascript valt reuze mee.

Uw bezoekers kunnen dan ook hun eigen startpagina maken. Het is overigens geen verplichting. U kunt het zo uitzetten. Wellicht wil een bezoeker wel een link naar zijn eigen site op uw pagina. Een suggestie voor een link kan via een linksuggestieformulier worden ingedeeld. Het script plaatst dit formulier automatisch onder iedere dochterpagina. Qua kleuren kunt u alle onderdelen van uw website aanpassen. U hoeft absoluut niets te weten over de technische zaken. Erg handig wanneer u geen verstand van HTML heeft.
Free Web Hosting