De bedrijfswebsite, uw digitale visitekaartje

Het maken van een bedrijfswebsite kan iets zijn waar veel soorten werkzaamheden aan verbonden zijn. De website zal doorgaans geen doel op zich zijn. Ondernemers zien het als middel om extra klanten aan te trekken. Voor ondernemers die momenteel nadenken over (of misschien al bezig zijn met) een eigen bedrijfswebsite is hier meer informatie te vinden over waar u zoal rekening mee dient te houden.

Het eerste wat belangrijk is voor een website van een bedrijf is dat het ontwerp er goed uitziet. Pas het ontwerp af en toe aan zodat uw website er altijd modern uitziet. De website van nu ziet er immers alweer heel anders uit dan de website van 15 jaar geleden. Zorg er altijd voor dat uw website bij de huidige tijd past.

Verder is de navigatie ook erg belangrijk. Is alle informatie gemakkelijk te vinden op de bedrijfswebsite? De navigatie is een soort inhoudsopgave waar overzichtelijk te vinden is waar men welke informatie kan vinden.

Vanzelfsprekend wilt u dat mogelijke klanten die uw bedrijfswebsite zien contact met uw bedrijf opnemen. Hoe eenvoudig kan een mogelijke klant via uw bedrijfswebsite aan uw contactinformatie komen? Maakt u gebruik van een contactformulier? Wat kunt u nog meer doen om bezoekers aan te moedigen om contact op te nemen?

Wanneer u denkt dat u wat ondersteuning kunt gebruiken, dan is het lezen van het artikel Maak je eigen site aan te raden. Er wordt in die tekst gesproken over uitbesteding aan een professional. Wanneer het maken van een bedrijfswebsite niet uw bedrijfsactiviteit is, is uitbesteding raadzaam.
Free Web Hosting