Beheer van website

Bij het samenstellen van uw website kunt u gebruik maken van een CMS programma. CMS systemen maken het ook voor personen met minder technische kennis mogelijk een website samen te stellen. Het beheergedeelte van het CMS is vaak zo opgezet dat u er eenvoudig mee uit de voeten kunt. Vaak voldoet het goedkoopste webhosting pakket al om een CMS programma te kunnen draaien. Kies wel voor een pakket waarbij u een database kunt gebruiken. Het is namelijk zo dat veel CMS systemen de gegevens opslaan in een database. Een database aanmaken is iets dat u doorgaans zelf zult moeten doen. Daarentegen zal het installatieprogramma wel zelf de tabellen in de database aanmaken.

Het internet staat boordevol informatie over de verschillende CMS pakketten. Een goed artikel is bijvoorbeeld Startpaginascript. Voordat u kunt werken met een CMS systeem moet het worden geïnstalleerd. Een installatieprogramma wordt vaak meegeleverd om u hierbij te ondersteunen. Wanneer het installatieprogramma klaar is kunt u inloggen en aanpassingen aanbrengen in de beheeromgeving. U dient de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord in te voeren voordat u toegang krijgt tot de beheerschermen. Tijdens de installatie heeft u de mogelijkheid om deze inloggegevens zelf in te stellen.

Een CMS systeem neemt de technische zaken voor u uit handen. Meestal worden er een paar thema’s meegeleverd met het CMS pakket. Zodat u een opmaak kunt kiezen. Vaak kunt u daar weer een variatie op kiezen binnen het specifieke thema.
Free Web Hosting