Wat is een CMS

Voor websitebeheer is het een absolute aanrader om te kiezen voor beheer via een CMS pakket. Dat geldt niet alleen voor mensen die geen verstand hebben van de techniek. Ook wanneer u wel wat programmeerkennis heeft, neemt een CMS u nog altijd veel zaken uit handen. Een CMS pakket dwingt namelijk een scheiding af tussen content en lay-out. De kans op fouten is met een CMS systeem geringer.

Er zijn verschillende soorten CMS pakketten. Het systeem phpBB is uitermate geschikt voor een forum. Maar voor een webshop weer niet. Blijf in de gaten houden of een bepaald CMS systeem wel geschikt is voor het beheer van uw website. Hoe snel u zult leren werken met het systeem, is afhankelijk van hoe het beheerdersgedeelte in elkaar steekt.

Een CMS pakket zorgt ervoor dat u snel online bent met uw nieuwe site. Een deel van de CMS systemen is gratis. Een ander deel zult u moeten aanschaffen. Een CMS pakket installeren op de server is iets waar u vandaag al mee kunt beginnen.

Wellicht was u al langer van plan om uw website met een CMS te beheren. Het artikel website maken software kan u meer vertellen over wat u daarvoor moet doen. Het uploaden van de bestanden naar de server is een stap die onderdeel is van de installatie. Tevens is het aanmaken van een database vaak een noodzakelijke stap. U zult configuratiebestanden moeten aanpassen. Het komt regelmatig voor dat deze instellingen goed worden gezet door een installatieprogramma dat bij het CMS pakket wordt geleverd.

Er is geen reden om er niet mee aan de slag te gaan. Lukt het niet met de installatie? Er zijn voldoende technische mensen die een CMS pakket voor u kunnen installeren.
Free Web Hosting