Uw nieuwe website maken

CMS is de afkorting van content management systeem. Een CMS is een systeem achter een website, dat je in staat stelt een website op eenvoudige wijze te beheren. Doorgaans is er nauwelijks HTML of CSS kennis nodig. Wanneer je met een tekstverwerker zoals Word kunt werken, kun je ook een CMS bedienen.

Het komt bij een CMS zelden voor dat u bronbestanden hoeft aan te passen. Het CMS pakket zal alles in principe opslaan in een centrale database. Content en opmaak worden van elkaar gescheiden waardoor de kans op fouten wordt gereduceerd. Er bestaan best veel CMS pakketten. Ze vereenvoudigen het beheer van uw website aanzienlijk. Een CMS pakket is inzetbaar voor meerdere soort sites: nieuws, webshop of blog, het is geen probleem. Een wijziging wordt snel aangebracht met een CMS programma. Door het CMS hoeft u zelf niets van HTML of PHP te weten.

Bent u benieuwd naar uw mogelijkheid? Dan voorziet de pagina Je website samenstellen u van meer informatie. Vaak wordt het CMS geleverd met een installatiescript.
Free Web Hosting