Uw nieuwe website maken

Een CMS systeem biedt een aantal voordelen. Door de scheiding tussen opmaak en lay-out die doorgaans door het CMS systeem wordt gehanteerd, hoeft u geen bestanden op de server te wijzigen. U bent vaak gebonden aan bepaalde invoervelden, waarin de gegevens als platte tekst worden ingevuld. Uw tekst in de juiste lay-out gieten, dat neemt het CMS programma voor zijn rekening.

CMS pakketten zijn bedoeld om u te ondersteunen bij het onderhoud van uw site. Content zal worden opgeslagen in een database, waar u zonder CMS pakket voor iedere pagina een HTML bestand zou moeten aanmaken. Veranderingen brengt u via een centraal punt aan. Het gedeelte waarin u de beheertaken uitvoert wordt de beheeromgeving genoemd.

Welke voordelen biedt een CMS pakket nog meer? Andere voordelen kunt u op de pagina Je website beheren vinden. Er wordt in veel gevallen een installatiescript met het CMS pakket meegeleverd. Hiermee stelt u bijvoorbeeld de databaseverbinding en een gebruikersnaam en wachtwoord voor de beheeromgeving in. U zult een stuk minder vaak aanpassingen via een FTP programma hoeven doen in het geval u kiest voor een CMS pakket. Het is bij een nieuw systeem altijd even een kwestie van erachter komen wat alle knoppen in het beheergedeelte doen. De ontwikkelaar van het CMS systeem zal meestal een logische indeling van de beheerschermen nastreven.
Free Web Hosting