Wat betekent CMS

Om de technische zaken rondom het eigen website maken uit handen te nemen, zijn CMS systemen in het leven geroepen. Waar u op het meest technische niveau HTML bestanden zou aanpassen, wordt dit gedeelte bij een CMS systeem van u weggehaald. Voor het doen van aanpassingen is er een afgeschermd gedeelte van uw website. Namelijk via het beheergedeelte van het CMS systeem.

U hoeft dus niet steeds op zoek te gaan naar de juiste bestanden. Wel moet u natuurlijk weten in welk scherm u iets wijzigt. Veel CMS systeem zijn dan ook modulair opgebouwd waarbij elk scherm over een specifiek gedeelte van de website gaat.

De kans dat u per ongeluk bestanden op de server aanpast, wordt kleiner wanneer u een CMS pakket gebruikt. U bent vaak gebonden aan bepaalde invoervelden wanneer u een CMS systeem gebruikt. De vertaalslag naar de juiste opmaak is iets dat het CMS systeem doet.

Bent u benieuwd waarom u verder een CMS pakket zou moeten gebruiken? Op de pagina Eigen startpagina leest u er meer over. Vaak wordt de CMS software geleverd met een installatieprogramma. U hoeft zo geen bestanden aan te passen.

Ook iemand die veel ervaring heeft met websitebeheer kan nog altijd een vergissing maken. Daarom is het ook voor hen handig wanneer zij niet zelf het wiel opnieuw uitvinden. Software voor contentbeheer bevat meestal al oplossingen voor problemen die u gegarandeerd gaat tegenkomen wanneer u zelf gaat programmeren. Het kost ook tijd om zelf iets te programmeren. Dat kan ten koste gaan van uw content.
Free Web Hosting