Website beheer tips

Met een CMS systeem kunt u het beheer van uw website eenvoudig doen. Het beheer doet u dan vanuit een afgeschermd gedeelte van de website. U kunt hier alleen komen wanneer u de gebruikersnaam en het wachtwoord hiervoor juist heeft ingevoerd. Een onderdeel dat op meerdere plekken terugkomt op uw site, hoeft u dan toch maar op 1 plek aan te passen. Op iedere pagina waar dit element dient te worden weergegeven, wordt dan direct de aangepaste versie getoond. Dit is anders wanneer u geen CMS programma gebruikt. Dan is het vaak nodig om meerdere bestanden op uw webhosting pakket te wijzigen.

Wat ook een voordeel is van CMS software, is dat er in de regel niet veel verstand van de techniek nodig is voor het gebruik. Kunt u een Word bestand bewerken, dan kunt u ook een CMS systeem bedienen. De meeste CMS pakketten zijn bovendien goed gedocumenteerd.

Er zijn situaties waarin het beter is om geen CMS pakket te installeren, maar de kans dat dat bij u het geval is, is gering. Heeft uw site niet veel pagina’s, kies dan toch maar voor een CMS pakket. De kans bestaat immers altijd dat u de site wilt uitbouwen. Over CMS systemen kunt u op de pagina CMS systeem leren meer lezen. Ziet u op tegen het installeren van een CMS pakket, dan zijn er voldoende experts die u kunnen helpen daarmee. Als u uw weg in de software gevonden hebt, bent u blij dat u een dergelijk systeem gebruikt.
Free Web Hosting