Een mooie startpagina bouwen

Een gids voor websites, zo zou u een startpagina kunnen beschouwen. Een dochterpagina heeft doorgaans zijn eigen subdomein. De dochterpagina’s worden vaak per thema aangemaakt. Een eigen startpagina is kosteloos aan te maken. Via een zoekopdracht in de zoekmachine vindt u eenvoudig sites waar een startpagina aanmaken is toegestaan.

Het is niet verplicht om uw gehele startpagina rond een enkel onderwerp in te richten. Het is ook toegestaan om uw startpagina met persoonlijke favorieten te vullen. Op een algemene startpagina worden doorgaans links omtrent verscheidene onderwerpen geplaatst. Het is daarbij wel raadzaam om per onderwerp een categorie aan te maken.

Meer informatie over eigen startpagina maken kunt u op Een eigen startpagina op touw zetten vinden. De pagina staat ook vol met tips voor het maken van een goede startpagina. Wilt u zelf een startpagina website dan zult u eens kunnen zoeken op “startpagina script”. Het is niet lang geleden dat er nog een modern script hiervoor is uitgekomen. Wanneer u dat zelf zou moeten programmeren bent u veel tijd kwijt. Een bestaand script biedt een oplossing voor veel technische vraagstukken die u dan alsnog zelf zou moeten oplossen.

Het plaatsen van relevante links zorgt dat de startpagina interessant is voor de zoekmachines. Onderscheidend vermogen is belangrijk. Het is zinvol om naast links ook wat tekst en afbeeldingen op uw startpagina te plaatsen. Veel startpagina’s bevatten immers alleen links. U kunt zich met uw startpagina prima onderscheiden van de rest door iets anders te doen.

Loopt het goed met de bezoekersaantallen dan kunt u overwegen om advertenties of banners op uw startpagina te plaatsen. Hiervoor bestaan een aantal platformen. Mocht het moment komen dat u veel bezoekers heeft, dan is het zeker de moeite waard om u daarin te verdiepen.
Free Web Hosting