Voordelen PHP

PHP geeft u mogelijkheden voor het toevoegen van complexe logica aan uw website. Hoewel voor de gebruiker niet direct te zien is PHP een belangrijk deel van een website. Met behulp van PHP krijgt de website ontwikkelaar toegang tot allerlei extra functionaliteiten. Voor complexere webapplicaties is een motor zoals PHP in feite onmisbaar. Men kan ook de keuze maken voor bijvoorbeeld Java als PHP toch niet bevalt.

U hoeft PHP vaak niet apart aan te zetten bij uw webhosting: doorgaans staat PHP al ingeschakeld. Het is een extra reden om voor PHP te kiezen als ontwikkelomgeving. Zo kan een contactformulier PHP aan de website toevoegen altijd relatief snel gebeuren.

Anders dan bij andere programmeertalen is de leercurve bij PHP niet zo steil. Zo kan een nieuw PHP component snel worden ontwikkeld en aan de webapplicatie worden toegevoegd. U kunt met allerlei frameworks en libraries nog eens extra functionaliteiten aan de PHP omgeving toevoegen.

Het installeren en configureren van een PHP omgeving kunt u gratis doen. U heeft dus geen onvoorziene uitgaven. Hoewel men vaak kiest voor PHP op Linux draait het ook prima op Windows en Mac OS X.
Free Web Hosting