Eigen site

Ter ondersteuning van website beheer is het gebruik van een CMS systeem aan te raden. Een CMS systeem is niet alleen voor mensen zonder technische kennis interessant. Ook wanneer u wel wat programmeerkennis heeft, neemt een CMS u nog altijd veel zaken uit handen. Er wordt een strikte scheiding aangehouden tussen tekst en opmaak. De kans op fouten is met een CMS systeem geringer.

Sommige CMS systemen zijn bedoeld voor een bepaald soort site. Het ene systeem zal geschikt zijn voor een online fotogalerij, terwijl het andere systeem bijvoorbeeld meer voor webshops is. Bepaal aan de hand van de aard van uw site of een CMS programma geschikt is. Het is eenvoudiger om met het CMS programma te werken, wanneer het beheergedeelte logisch in elkaar steekt.

Een CMS pakket zorgt ervoor dat u snel online bent met uw nieuwe site. Sommige CMS pakketten kunt u gratis downloaden. Andere CMS systemen zult u moeten kopen. Vandaag kunt u al beginnen met het gebruiken van een CMS systeem.

Wellicht was u al langer van plan om uw website met een CMS te beheren. Door de pagina Eigen site maken te lezen, komt u hier meer over te weten. Een onderdeel van de installatie is het neerzetten van de bestanden op de server. Tevens is het aanmaken van een database vaak een noodzakelijke stap. U zult configuratiebestanden moeten aanpassen. Dikwijls wordt het CMS systeem geleverd met een installatie script dat deze instellingen voor u invult.

Hopelijk laat u het niet afweten omdat u niet weet hoe u een CMS pakket installeert. Een CMS systeem door een expert laten installeren is niet zo duur. Dus wanneer het u niet lukt, kunt u het altijd laten installeren door iemand anders.
Free Web Hosting