Een website samenstellen

Voor het beheer van uw website is het wijs om een CMS pakket te gebruiken. Websitebeheer doet u dan vanuit een afgeschermd gedeelte van uw site. U dient in te loggen om daar te komen. Een onderdeel dat op meerdere plekken terugkomt op uw site, hoeft u dan toch maar op 1 plek aan te passen. Op alle plekken waar dit onderdeel dan terugkomt op uw site, wordt de aangepaste versie weergegeven. Dit is anders wanneer u geen CMS programma gebruikt. Dan is het vaak nodig om meerdere bestanden op uw webhosting pakket te wijzigen.

Een ander positief element van een CMS pakket is dat technische kennis doorgaans niet nodig is voor het beheer. Vooral wanneer het gaat om dingen als het wijzigen van tekst of het toevoegen van een plaatje. Voor de meeste CMS systemen is online een handleiding te vinden.

U moet een heel goede reden hebben om geen CMS software te gebruiken. Ook wanneer uw website zeer eenvoudig is. De kans bestaat immers altijd dat u de site wilt uitbouwen. Meer informatie over CMS software kunt u vinden in het artikel Betekenis CMS. Een CMS systeem door een expert laten installeren kost overigens nauwelijk iets. Voor het geval u niet zelf de CMS software wilt installeren. Bent u na enige tijd bekend geraakt met alle mogelijkheden van de CMS software, dan snapt u waarschijnlijk waarom u dat niet zelf allemaal wilt programmeren.
Free Web Hosting