Betekenis CMS

Gelukkig hoeft u niets zelf te programmeren voor het beheren van uw eigen website. Er bestaat een ruime keuze aan CMS pakketten die het beheer van uw site vergemakkelijken. Aanpassingen aan de site kunnen worden gedaan in een afgeschermd deel van uw site. Toegang krijgt u alleen wanneer u de juiste gebruikersnaam met het bijbehorende wachtwoord weet. De gegevens voert u doorgaans als eenvoudige tekst zonder opmaak in. Het in de juiste lay-out gieten, dat doet het CMS systeem zelf.

Kennis van de techniek is niet nodig om het CMS pakket te kunnen gebruiken. U hoeft u zich niet bezig te houden met allerlei technische bijzaken. Voor goede content zult u al even aan het werk zijn. Technische belemmeringen leiden dan te veel af. Wanneer programmeren niet uw vakgebied is, hoeft u het ook niet te doen.

Er wordt online veel gezegd en geschreven over CMS pakketten. Een voorbeeld van een artikel over CMS systemen is Wat betekent CMS. Met een CMS systeem is het aanpassen van bestanden op de server niet nodig bij een wijziging aan de site. Ook afbeeldingen hoeft u niet meer via een FTP programma te uploaden.

Veel CMS systemen hebben een database nodig om te kunnen functioneren. Deze dient u dan aan te maken. Het is van belang dat u hiervan de inloggegevens bewaart. Deze moet u tijdens de installatie invoeren.
Free Web Hosting