Beheer website

Het is niet nodig om zelf iets te programmeren voor het beheer van uw website. U heeft wat CMS systemen betreft vandaag de dag veel keuze. Met een CMS systeem beheert u de website vanuit een afgeschermd deel van de site. Door de juiste gebruikersnaam en het goede wachtwoord in te voeren, krijgt u toegang tot dit beheergedeelte. Veel zaken kunt u in het CMS pakket als platte tekst invoeren. Het in de juiste lay-out gieten, dat doet het CMS systeem zelf.

U hoeft niet veel verstand te hebben van de techniek om CMS software te kunnen gebruiken. Met het CMS pakket hoeft u zelf niet meer bezig te zijn met de techniek. Goede content bouwen daar gaat namelijk ook tijd inzitten. Het bezighouden met technische randzaken is dan zonde. Vooral wanneer dat niet uw vakgebied is.

Over CMS pakketten is een hoop te vinden online. Een voorbeeld van een artikel over CMS systemen is Site bouwen. Steeds bestanden op de server moeten wijzigen zal doorgaans verleden tijd worden met het juiste CMS pakket. Een plaatje kunt u vaak eenvoudig via het afgeschermde gedeelte van uw site toevoegen.

Veel CMS systemen hebben een database nodig om te kunnen functioneren. Deze dient u dan aan te maken. De inloggegevens van deze database dient u bij de hand te houden. Het installatieprogramma van het CMS systeem zal om deze gegevens vragen.
Free Web Hosting